FAQ
 1 Er det en form for tatovering?

Ja, i utgangspunktet er det i hvert fall en del likheter. Både tatovering og permanent makeup går ut på å tilføre huden varig farge. Forskjellen er at med permanent makeup brukes det en nål som kun går fra 0,6-1,3 millimeter ned i huden (dette er mindre enn ved tatovering). På fagspråket kalles dette "pigmentering".

2. Hvem passer det for?
Det passer for begge kjønn i alle aldre. Om man er under 18 år, kreves det at foreldre samtykker. De fleste som velger permanent make-up ønsker å gjøre hverdagen enklere. Ved å friske opp, forsterke eller event. korrigere konturer og farger som har blitt blassere med årene, føler man at man ser mere fresh og opplagt ut. Vanlig make-up blir for mange øverflødig i en travel hverdag.
Denne metoden egner seg også godt for de med dårlig syn, eller som skjelver på hånden. Praktisk er det for de som driver idrett (svømmer, trener mye og svetter), ved alvorlig sykdom hvor man mister hår, ulykker (arr i bryn, leppe) Eller rett og slett for den som ønsker se bra ut til enhver tid! Metoden sparer en for ekstra tid på badet om morgenen. Man får en frisk og naturlig look.

3. Gjør det vondt?
Det kan for noen oppfattes som ubehagelig. Enkelte har sammenlignet det med å nappe bryn eller vokse legger (selv om de fleste sier de opplever hårfjerning som verre, etter at de har fått utført PMU) . Generelt sier de fleste at de synes det gjør mindre vondt enn forventet. Før behandlingen, legges det på en lett bedøvende krem som demper ubehaget. Det kan være lurt å unngå mens/premenstruelle perioder da man er mer sensitiv for smerte.

4. Hvor lenge varer tatoveringen/pigmenteringen?

Permanent make-up, er en tilføring av farge i huden. Ved en tynn akupunkturnål som går ca 0,6-1,3 millimeter ned i huden, tilføres huden varig farge. Denne vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. Leppe- og eyeliner kan bli liggende i 3-5 år. Brynene fra 2-3 år. Det er derfor viktig å tenke nøye gjennom valg av form og farger. Viktig er det også å sjekke ut kvaliteten på terapeuten som utfører jobben.

5. Hvordan vil jeg se ut etter behandingen?
Målet med permanent makeup er å ta utgangspunkt i de trekk og linjer som er spesielle for deg - og å fremheve disse. Vi lager ikke nye konturer og ikke full "festsminke" men er opptatt av å lage en løsning som passer ditt ansikt. Vi benytter heller ikke løsninger som blå eller grønn øyesminke, men har fokus på at man ikke skal trenge å sminke seg når man har permanent makeup.

6. Hvordan vil jeg se ut rett etter behandling?
Normalt vil man kun være litt øm i en dag eller to etter behandlingen. Enkelte kan oppleve en lett hevelse av det pigmenterte området, men dette går raskt ned innen kort tid. Dersom man har noen sykdommer som f.eks. herpes, kan pasienten få munnsårutbrudd. Dette kan unngås eller begrenses om man unngår leppestift, leppepomade el.l. de nærmeste dagene etter behandlingen. Kjøp Antix før behandling av permanent makeup av lepper på apotek. Greit å ha for hånden om et utbrudd av herpes skulle oppstå!
Fakta om herpes (munnsår)

7. Er det farlig?
Nei det er ikke farlig når dette utføres av faglig kvalifisert personell. For det første brukes det svært lite farge, kun noen få fargedråper pr behandling. Som for tatovering brukes det en nål som går inn i huden, og således tilføres både bindevevsceller og blodbane farge. Den fargen vi benytter er medisinsk testet og godkjent og bransjen har ingen indikasjoner på at dette medfører noen som helst risiko.

8. Hva med allergi?
Det er svært sjelden noen får allergiske reaksjoner. Selv har jeg ikke opplevd dette en eneste gang siden jeg startet med permanent makeup i 1999. Om du er allergisk, eller i tvil, kan vi utføre en liten test, en såkalt touch-test før behandlingen settes i gang.

10. Jeg er gravid, kan jeg få behandling med permanent makeup?
Nei du bør vente til etter barnet er født!

11. Jeg skal i selskap og har fått time for permanent makeup kun dager i forveien. Gjør det noe?
Du bør vente til etter selskapet, da jeg ikke kan garantere hvordan fargen sitter. 40-60% av fargen reduseres innen de 10 første dager og kan falle av i små flak. Disse skal ikke plukkes vekk selv om man fristes. Fargen som ligger under kan forsvinne. Man skal heller ikke legge make-up, eller pynte på resultatet før alt er gridd og fargen stabilisert.

12. Hvor ofte bør jeg ta refill/fylle på farge?
Jeg anbefaler å fylle på farge innen 1 år, da fargen gradvis reduseres. Fargen vil holde seg stabil og flott. Har enda ikke opplevd noen som ønsker permanent makeup skal forsvinne om behandlingen er riktig utført! Med permanent makeup ser man naturlig vakker ut til enhver tid! ;-)

Fant du ikke svar på det du lurte på?
Solvår Hegge svarer deg direkte på mail: sol@solpmu.com